duminică, 21 octombrie 2012

2nd rational article for boys

De ce am ales sa mai scriu un articol asemanator si care e scopul acestuia?

Ceea ce m-a determinat pe mine sa continui articolul precedent au fost feetback-urile pe care le-am  primit. Ceea ce doresc sa clarific este raspunsul la intrebareile : ,, de ce fetele sunt atat de orolioase? De unde dorinta de a domina si ce e cu comportamentul care numai de femeie nu seamana? "


1- orgoliu

2- dorinta de a domina

3- neintelegerea feminitatii.

Toate se leaga intre ele, atat ca si manifestare, cat si ca radacina.

Ceea ce este foarte clar este suferinta provocata de trairea prea emotionala din trecut, cand nu era educatie si un suport emotional suficient de corect si stabil care sa permita o dezvoltare corecta.

Raspunsul pentru intrebarea de ce fetele sunt asa este urmatorul: nu au cum sa fie altfel aici si acum daca experienta anterioara nu le atesta altceva. Ele nu pot manifesta un alt comportament sau reactie daca nu au trait o experienta definitorie in trecut. Chiar daca s-au documentat si  au incercat sa se educe singure.... este cam egal cu zero daca nu sunt aplicate.

Ok. Avem fete orgolioase. Ce facem cu ele?
Cum ar fi daca ti-as recomanda sa o respecti si sa o acceti asa cum este.. sa o iubesti neconditionat ? :)))
Ce poti sa faci, tu stii mai bine. Ceea ce-ti pot eu spune este urmatorul lucru:

Povestea fetei orgolioase:
Traieste o relatie de cuplu. Isi da seama ca parca nu merita sa fie inselata si tratata in acel fel. Stie, in mod instinctual ca orice deschidere ulterioara este un risc. Si astfel se inchide. Dar parca riscuri de a apropiere tot mai sunt. Exagereaza pentru a ridica standardele, astfel incat nimeni sa nu fie in stare sa ajunga la ea. E  ca si cum s-ar urca intr-un varf de munte pentru a avea siguranta ca va ramane singura cel putin o perioada de timp nedeterminata. Orice gand de apropiere sau interactiune strarneste anxietate si haos emotional: ce ar trebui sa fac acum? Eu sunt aici singura si singura vreau sa fiu.
De fapt, singuratatea aceasta atat de voita este masca care ascunde propria durere si dezamagire. Toate pentru ca nu a stiut ce sa aleaga si cum, nu a stiut ce sa faca cu ce a ales, ce rol avea in ecuatia in care a lasat loc pentru control si,, necunoscuta".

 Starea din varful muntelui este favorabila pentru
- nu o mai poate controla nimeni ( impropriu spus)
- deci nu mai este in pozitia atat de dezagreata
- nu mai este astfel risc de ranire sau dezamagire
- apare falsa libertate si aripioarele
-,,poate" inspecta si domina ceeea ce este in campul ei vizual

Asa se face ca se trece la punctul 2:

Povestea fetei dornice de dominatie
Ei bine, draga noastra fetiscana are momente de revelatie. Dar revelatia ca revelatie, nu e tot una cu deschiderea.... care, logic, e punctul cel mai sensibil si delicat.
Povestea in acest caz debuteaza cu mici revalatii si acceptari conditionate, ceea ce poate duce la o pseudo-relatie. Prin dorinta exercitata de a domina se activeaza scutul anti dezamagire si suferinta. Degeaba apartine de trecut si degeaba ii spui ca nu conteaza decat prezentul. Irationalitatea a lasat o rana, care e acolo si e nevindecata. Si e o persoana ranita pentru ca in trecut nu a stiut ce inseamna gestionarea emotiilor si stapanirea reactiilor. Este si logic ca stapanirea de sine si puterea interioara nu sunt innascute si nici nu se dobandesc peste noapte. Asa ca rational este sa ii fi cel mai delicat prieten. De ce spun asta? Pentru ca eu asa am reusit sa ma deschid, incet, dar foarte sigur. E o persoana speciala, un barbat cu care nu vorbeam decat foarte putin si rar, si treceam unul pe langa celalalt si mai rar. Pentru mine a insemnat mult pentru ca am prins drag de el ca om....timp de mai bine de un an. A fost un proces minutios si foarte benefic pentru mine. Era ceva natural si simplu pentru el sa ma intrebe ce mai fac si sa-mi faca complimente sincere. Sa ma sustina chiar daca uneori gandeam stramb, sa-mi raspunda sincer la nelamuriri si curiozitati de-ale mele. Dar dintre toate, complimentele si sprijinul au fost cele mai importante. Esentiale chiar. Asta a fost realitatea traita si perceputa in acest fel de mine, la acea ora a dezvoltarii mele personale.
Cum spuneam, ratiunea de a fi se descopera putin cate putin, incet dar sigur. Nu uita ca scopul inconstient al fetei nu este sa-ti dea dureri de cap, ci sa invete ceva prin experienta, fie ca esti si tu implicat sau nu.

3- Ultimul prag- neintelegerea feminitatii
Cineva zicea ca feminitatea nu e un dar pe care il primim odata cu organele genitale. Chestia asta se naste si de educa. Dar pana ca o fata sa-si dea seama ca e femeie si ca are atributii si comportamente de femeie poate dura. Se intampla sa fie foarte ,, in paine" cum se zice, in materie de ce e feminitatea si cum trebuie ea exprimata si sa nu o poata recunoaste, sa se sperie ca devine prea fragila, prea delicata, trasaturi care in mintea ei pot lua conotatii diferite, ca nesiguranta si neincredere. Si atunci se incearca dezvoltarea partii masculine. Apar astfel, trasaturi ca orgoliu si comportament neadecvat( printre care si execesele de diferite substante) si o dorinta de impunere mai mare pentru a ..,,omori nesiguranta'- dorinta de a controla si domina. In mod paradoxal, aceste comportamente atat de ne-feminine au ca baza o avalansa de energie feminina nerecunoscuta, neinteleasa si inexplicabila.


Pe curand,
Miruna





4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. :)))) Uite, Miruna, un om cu probleme :))), nu e de ras dar nu ma pot abtine.

      Ștergere
    2. :) ei na, fiecare cum ii cade mai bine :) Mersi de apreciere si feetback :)

      Ștergere
  2. Felicitari Miruna! Dai dovada de foarte multa maturitate in gandire. Dupa parerea mea genul asta de articole le va ajuta pe fete/femei pentru ca a constientiza ceva reprezinta primul pas in rezolvarea unei probleme. Odata ce vor fi constiente de comportamentul lor (nu zic ca barbatii au un comp exemplar dar despre ei pe alte site-uri) si de faptul ca s-ar putea sa nu fie intelese corect vor reusi treptat sa se desprinda de trecut. Invata-le sa fie curajoase si sa traiasca in prezent.
    Felicitari inca o data.

    RăspundețiȘtergere