joi, 1 noiembrie 2012

De ce iubim asa de repede si la urma tot noi suferim cel mai mult?

Buna, draga mea! :)

De ce ajungem tot noi sa fim cele care sufera, in conditiile in care dam tot ce e mai bun in noi?

Si da, il vedem pe el si ne indragostim. Si simtim ca el e jumatatea care ne implineste. Si simtim clar ca putem face totul pentru aceasta dragoste a noastra. Ne este drag si scump. Si ne bucuram cand vedem ca doreste sa-si petreaca timpul cu noi, ca-si rupe din program si este de acord sa ne vada.

Pana si corpul ne spune ca el e sufletul preche. Iar fluturasii sunt dovada vie. Ce argument imi poti aduce ca nu e el cel potrivit???

Si, da, trece putin timp si suntem tratate cu ignoranta si apoi tot noi suferim. Si ne doare pe buna dreptate! Noi nu primim ceea ce meritam cu adevarat. Meritam sa fim iubite si sa ni se dea atentie. De-asta ne doare si suferim. Da, chiar suferim. Si avem tot dreptul sa suferim.

Dar pana cand? Cand tu simti ca nu mai poti.....de ce barbatii ne fac sa suferim? De ce nu ne inteleg si de ce ne ranesc? Si tu stii cat e de cumplit sa fii ranita de persoana pe care o iubesti cel mai mult si cu care ai trait atatea clipe pline de fericire si extaz.

Si ce putem face noi? Barbatul ne-a tradat. Si ce simtim noi e pe buna dreptate. Dar ce-ar fi sa vedem acest caz ca ceva ce nu ne apartine. Imagineaza-ti toata aceasta situatie, impreuna cu emotiile implicate ca sunt ca o haina pe tine. O simti pe tine. Vreau sa te intreb: iti place? Te simti bine asa? Daca da, pastreaz-o pe tine. Daca nu, te poti dezbraca usor de ea. O poti aseza cu grija intr-o cutie, langa tine.Nu trebuie sa faci nimic. Totul se petrece la caldura si confort. Toate emotiile si suferinta ta se afla in acea cutie, impaturate. Acolo pui si tradarea barbatului, si indiferenta lui si toate modalitatile prin care el te-a inselat si incerca sa te ia de fraiera. Acum, aceste sentimente nu mai apartin de tine, in consecinta ele nu mai au cum sa te influenteze in niciun fel.

Cutia e langa tine. Acum nu mai simti nicio emotie, nicio suferinta. Dar te poti intoarce de cate ori vrei. Daca haina iti tinea de cald, acum simti alta racoare. Dar parca e o racoare placuta. Parca respiri mai bine si parca seamana cu libertatea. Dar ups, sa nu o iei inapoi pe tine daca in minutul urmator primesti SMS. Si nu te intreba ce l-a facut sa se intoarca la tine. Tu ai facut totul, facand nimic. Nici macar nu a fost nevoie sa-i mai inghiti cacaturile. Chiar asa, doar tu nu esti o toaleta la care se poate intoarce el oricand doreste si iti toarna niste rahaturi de scuze si explicatii de nimic.

Esti imbracata?  Cum e experienta sa fii dezbracata de toate sentimentele care erau ca un corset pe tine?
Te simti mai bine? E confortabil? Daca nu, e ok. E perfect ok.

Stii reclama de la Airwaves, cred, in care apare tipu' respira atat de profund de se rup lanturile in care este prins? Ei, ceva in genu se poate face si in aceasta situatie: poti incerca sa tragi aer in piep, cat de mult poti, sa te inarmezi cu energie din aer si sa pasesti mai departe. Cu incredere, acum nimic nu mai mai poate lovi sau influenta.

Dar atunci noi ce mai simtim. Am vrea sa iubim. Avem iubire de oferit. Dar cui sa i-o dam? Stii, ultima persoana la care m-am gandit ca ar avea nevoie de iubirea mea am fost eu. Si cand am realizat ca trebuie sa ma iubesc, mi se parea atat de greu, incat preferam sa o dau altora, pana ce pentru mine nu mai ramanea nimic. Cica trebuie sa oferi tot ce ai, sa fii bun, altruista, tamaduitoare de suflete. Cacat. De unde sa dai daca tu nu ai nici pentru tine? Ai innebunit? Cum sa nu te iubesti? Cum sa nu te mangai si sa-ti spui cat te iubesti? Si sa te accepti pe buna dreptate asa cum esti, chiar daca nu-ti convine ca esti grasa, ca ai cosuri, ca esti lenesa si suferi. Asa si ? Ce are a face? Mai nimic. E ok. E perfect ok sa te iubesti exact asa cum esti. Si partea buna este ca iubindu-te, te simti iubita, chiar daca persoana iubita, sau fosta persoana iubita :), nu-ti oferea iubirea de care tu aveai nevoie. Si e ok sa te iubesti, pentru ca asa iti poti cladi o imagine de sine sanatoasa, adica vezi ce ai bun in tine si scoti la suprafata. Nu te mai impiedici de critici si judecati pe care ti le faci singura.

In alta ordine de idei, daca tu iubesti cu adevarat o persoana si ti-e draga, nu vorbesti jignitor cu ea si nu o critici si nici nu-i faci reprosuri si nici remarci negative. Atunci de ce o faci cu tine?  De ce preferi sa spui ca esti un om jalnic si de nimic, ca nu esti buna de nimic, ca nu ai talente si frumusete. Pe bune? Cat de chioara e oglinda ta? Sau tu? Cat de oarba sa fii incat sa nu vezi cat esti de frumoasa si autentica? Ai uitat ca esti unica? Nimeni nu mai e ca tine si nici nu va fi. Esti o persoana speciala si minunata. Tare vreau sa poti sa vezi si tu asta la tine. Poate te cunosc, poate nu, dar cert e ca eu stiu ca fiecare om e special, unic si frumos in felul lui de a fi. TU, esti o femeie frumoasa! Si lucrul cel mai minunat este ca nicio femeie nu poate fi ca tine, oricat de mult s-ar chinui.


SOLUTIA:

Ca sa nu te mai indragostesti atat de repede si sa nu mai suferi degeaba:

1-Puneti toate sentimentele in cutie. Ai dreptul sa te uiti in ea 5 minute pe zi. Nu mai mult.
2- Trage aer adanc in piept, simte cum racoarea lui iti patrunde in corp. Apropie omoplatii si lasa umerii relaxati in jos. Iesi sa alergi daca simti ca negativismul revine. Plangi daca vrei sa plangi. Iti va fi mai usor sa fii  relaxata mai apoi.
3-Aranjeaza-te, coafaza-te si machiaza-te! Fii ingrijita! Asta te va ajuta foarte mult prin faptul ca te face sa te simti mai feminina si vei adopta automat o atitudine mai detasata si centrata pe propria persoana. Mai ales daca te iubesti si iti manifesti aceasta iubire fata de corpul tau, vei deveni automat o femeie putin mai seducatoare si mai puternica in fragilitatea ei.
4-Fa numai ce-ti face placere sa faci! Exerseaza-ti hobby-urile! Nu se stie niciodata care dintre ele va deveni pasiunea ta. Si mai incolo vei putea face bani mult mai usor si placut din ea.
5- Accepta-te si iubeste-te! Spune-ti ,Buna dimineata, iubita mea!" ,,Te iubesc!". ,, E ok sa nu fii ok, iubito"!
6- Iesi din casa! Fa cat mai multe activitati afara din camera ta. daca vrei, de exemplu, sa citesti, du-te la biblioteca, du-te afara, oricunde. Dar mergi aranjata si eleganta. Te va ajuta mai mult decat crezi.


Am o intrebare: dupa ce aceste activitati iti intra in sange, mai ai nevoie sa astepti iubire si atentie din partea altora?

Eu zic ca nu. Si o spun din proprie experienta. Si tot din proprie experienta afirm ca asteptarile ranesc cel mai mult o femeie. Pentru ca asteapta sa fie apreciata, in loc sa-si spuna singura ,,Bravo, iubita mea'!, pentru ca asteapta sa fie respectate si iubite in loc sa aplice lotiunea de corp mangaindu-si usor trupul si atingandu-se  cu iubire. Pentru ca asteapta sa fie incurajate si sustinute, in loc sa creada in ele insele si sa-si spuna,: ,,Cred in mine!'. Pentru ca asteapta sa fie imbratisate in loc sa se imbratiseze singure si sa nu mai provoace atata scandal si frustrare ca partenerul nu a ghicit ce vrea sau ca nu e nimeni prin preajma care sa-i ofere asa ceva.

In consecinta, ca sa nu mai suferi, nu mai astepta nimic de la nimeni. Ofera-ti tu tot ce ai nevoie si vrei!!

Pe curand,
Miru






4 comentarii:

  1. Pana acum nu am vazut nici macar o femeie care sa-si fi invins un sentiment. Toate se bat cu pumnii in piept spunand ca pot face lucrul asta, dar nici una nu o arata. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. nu trebuie sa invinga niciun sentiment. Trebuie doar sa educe exprimare sentimenelor pe care le are.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu poti sa educi exprimarea sentimentelor. Poti sa ignori un sentiment, sa il inchizi intr-o cutie si sa pretinzi ca nu mai exista. Dupa perdeaua de machiaj si activitati preferate, sentimentul ala va continua sa lase urme. Sentimentele noastre fac parte din fiinta noastra, din "Cine suntem?". Trebuie sa le acceptam si sa invatam sa traim cu ele. Unele vor evolua in lucruri frumoase, altele se vor stinge...

      Ștergere
  3. Nu ti se pare ca toata situatia e privita dintr-un punct egoist de vedere?Ai vorbit doar desprea EA - femeia ranita.Dar trebuie sa te gandesti ca lucrurile acestea se intampla si in tabara cealalta...O intalnesti iar in acel moment un cor de ingeri canta numai pt tine...Ajungi sa-ti oferi si ultima farama de suflet pe care ai avut-o doar ca ea sa aiba un amarat de zambet pe fata...ca dupa o perioada sa-ti spuna ca pun si simplu nu mai esti de ajuns pt ea...iar atunci vezi in fata ta prapastia in care urmeaza sa cazi...si acea durere ce-ti sparge inima (sau ce a mai ramas din ea) intr-un miliard de bucati pe care nu o sa le mai aduni niciodata...
    Corect, regulile de "vindecare" se aplica si in situatia noastra...si iti multumesc pt ele...Si de ce a ajuns el sa te trateze cu ignoranta,nu te intelege si te face sa suferi?...Poate ca n-ai stiut sa vorbesti cu el...De aceea se numeste empatie...pt ca ai puterea sa te pui si in locul celuilalt.Corect, nu toti o au...dar in orice relatie...cu inteligenta potrivita...se formeaza comunicarea in cuplu...si tot ce decurge dupa ea...
    In sfarsit...ceea ce trebuia inteles...s-a inteles...Ghidul de after break-up e bn structurat...doar ca trebuia pus dintr-un punct comun...pt ca desi EI nu prea recunosc...si barbatii sufera.

    RăspundețiȘtergere